Homepage
Zaslat tip & FÓRUM
Souhrn tipů
Žebříčky a statistiky sázkařů
Pravidla výměny tipů
Vyhodnocení tipů & Profil
FAQ - časté otázky
VÁŠ výdělek z vašich tipů
SMS kredity a SMS tipy
Soutěže o finanční ceny
Služby a nastavení sázkaře:
Uživatelské skupinyÚrovně/skupiny - platnost členství
SMS tipy + E-mailová notifikaceSMS tipy + E-mailová notifikace
RegistraceRegistrace

PřihlášeníPřihlášení
Uživatel (nick, přezdívka):    Heslo:      Přihlásit automaticky při příští návštěvě    
Letní redukovaná dostihová sezóna, nový zákon 202

 
Přidat nové téma Zaslat odpověď    KolemDvou.cz - tipy na sázení -> Archiv K2
Předchozí tipy :: Následující tipy  
Sázkař Zpráva - Tip na sázení
Harry
Sázkař - tipuju hodně
Sázkař - tipuju hodně


Celková statistika na K2:
Počet OK: 0
Počet 1/2 OK: 0
Počet VOID: 0
Počet 1/2 KO: 0
Počet KO: 0
Vklady: 0 unitů
Výhry: 0 unitů
Profit: +0.00 unitů
Yield: +0.00 %

Zobrazit informace o autorovi

Sledovat sázkaře
E-mailová notifikace
SMS tipy z fóra


Působí na KolemDvou.cz od: 4.9.2009
Tipy a sázky: 705
Kvalita tipů:
Hodnocení kvality tipů: 171.2Hodnocení kvality tipů: 171.2Hodnocení kvality tipů: 171.2
Přidej hodnocení ZDE
PříspěvekZaslal: 28.06.2012, 8:49 Předmět: Letní redukovaná dostihová sezóna, nový zákon 202
Pište tipy na sázení
Citovat

Po zrušení dostihového dne 7.7. ve Světlé Hoře kvůli požáru v areálu a dvou dnů 11.8. a 12.8. v Mimoni kvůli odcizení valné části kovového skeletu tribuny našimi romskými spoluobčany se zdá, že rušení dostihových dní není zdaleka u konce. V Karlových Varech se sice nadcházející neděli 1.7. uskuteční dostihový den v rámci Mezinárodního filmového festivalu, avšak další dostihový den 8.7. je opět zrušen stejně jako byl zrušen první plánovaný den letošní karlovarské sezóny v červnu.

Ani vyhlídky na dva srpnové dostihové dny v Karlových Varech plánované na 5.8. a 19.8. nejsou růžové, a pravděpodobnost že letos v srpnu už dostihy v Karlových Varech neuvidíme je vysoká. Příčinou je spor majitele karlovarského dvorského areálu pana Holoubka s karlovarskou radnicí, ve kterém zdaleka nejde pouze o peníze radnice na dostihy a hokej v Karlových Varech, ale především jde o neshody ohledně mocenského vlivu pana Holoubka v tomto regionu. Smutné je, že jako rukojmí v tomto sporu jsou právě dostihový sport a hokej v Karlových Varech.

Pořádat dostihy a sehnat pro ně sponzory není od začátku letošní sezóny vůbec snadné. Po změně zdanění sázkových kanceláří, resp. nařízení povinných odvodů ze zisku u všech sázkovek působících v ČR ve výši 20% ze zisku do státního rozpočtu a zrušení dosavadní praxe rozdělovat nemalou část zisku na dobročinné účely dle uvážení samotných sázkových kanceláří, ztratilo České derby Fortunu jako sponzora, klusáci přišli o sázkovku Kajot a její peníze a skomírají a melou z posledního na závodišti ve Slušovicích. Také pořadatelé cvalových dostihů v Pardubicích i na menších závodištích ztratili sponzory z řad sázkových kanceláří, především pak Fortuny. Pokračující recese (či snad už nová krize v EU ?) má za následek úbytek sponzorů i z řad tradičních sponzorů na českých závodištích mimo sázkový byznys, případně radikální snížení výše sponzorských finančních částek.

To vše vede k tomu, že počet dostihových dnů za první část letošní sezóny (duben-červen) poklesl ve srovnání s rokem 2011 o cca 10% a pokles počtu dostihových dnů i výše dotací v nich bude bohužel pokračovat. Na přihláškách zejména do dostihů nejnižších kategorií (IV. a V.) je přetlak a polovina přihlášených se na start nedostane a je pak chráněna při dalším startu, což znamená, že příště budou startovat jen ti koně, na které se posledně nedostalo. Příkladem jsou 4 dostihy nejnižších kategorií ve Velké Chuchli v sobotu 23.6., kde kapacita vnitřní dráhy umožnila startovat jen deseti koním v dostihu a přihlášených jich bylo do každého dostihu 19 nebo dokonce 20. Snižování počtu dostihových dnů vede k tomu, že majitelé nemají kde se svými koni startovat, a do ciziny s koněm IV. či V. kategorie pojede jen blázen. Následkem bude snižování počtu malých majitelů a stájí s jedním-dvěma koni a radikální úbytek registrovaných dostihových koní v ČR.

Aby toho nebylo málo, v připravované novele zákona 202 o hazardu už vypadl monopol jedné sázkové kanceláře na dostizích. To je sice fajn a je to tak správné. Jenže... pro kurzové sázky je jistina stanovená pro všechny sázkovky v návrhu zákona na 100 milionů Kč a pro totalizátorové sázky na 50 milionů Kč (!!!) Betino mělo výjimku na kurzovky 10 milionů Kč (ostatní sázkovky už teď mají 100 milionů) a na totalizátor bylo též jen 10 milionů Kč dle zákona bez nutnosti výjimky. A oněch 100 milionů se musí samozřejmě složit v hotovosti na příslušný účet Ministerstva financí u banky a nelze s nimi po dobu platnosti sázkové licence nijak nakládat. Co to znamená v praxi? Složit místo deseti padesát milionů Kč za totalizátor je pro Betino likvidační, takže nejspíš skončí sázky v systému totalizátoru na českých závodištích, protože do obratu v řádu desítek tisíc v Pardubicích a Chuchli a tisíců či spíše stovek korun na jiných závodištích se žádný konkurent nepohrne. Obdobně dopadnou i sázky kurzové. Ty by teoreticky mohla provozovat např. Fortuna, která 100 milionů složeno na účtě má, jenže o obrat v řádu několika milionů za rok na českých závodištích v kurzových sázkách zcela jistě mít zájem nebude z jednoho prostého důvodu. Na závodiště musí vyslat pokladní, techniky, výpočetní techniku pro příjem sázek a cestovní náklady nejsou dnes malé, benzín či nafta něco stojí. A zcela jistě budou chtít pořadatelé dostihů nějaký peníz ze zisku sázkovky, který jim uhradí pronájem místa pro sázkové pokladny, elektřinu a přinese jim samozřejmě i něco navíc jako příjem pro dotování dostihů. Když si Fortuna započte všechny tyto náklady, zjistí, že zisk pro ní z kurzových sázek na českých dostizích bude v nejlepším případě zanedbatelný, pokud rovnou neskončí v červených číslech. Takže se do toho nepohrne.

Chtěl bych sice svůj příspěvek zakončit optimisticky, ale nevím jak. Realita je však taková, jak jsem ji popsal výše.
Zobrazit tipy z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď    KolemDvou.cz - tipy na sázení -> Archiv K2 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Všechny aktuální tipy z K2
Žebříčky a statistiky sázkařů
Sázkařské deníky
Tipy moderátorů K2
Tipy na tenis
Tipy na fotbal
Tipy na hokej
Tipy na basketbal
Tipy na házenou a volejbal
Tipy na NBA, NHL, NFL a MLB
Tipy na biatlon, skoky na lyžích, alpské lyžování a lyžování
Sázky, sázení, tipovaní, kurzové sázení, tipy na sázení
Souhrn tipů klubu sázkařů K2profi
Tipovací a sázkařská soutěž K2mini
Strategie sázení
Money management
Úspěšné sázkařské tikety
Programy pro sázení
Kontrola tiketu
Placené tipy
Tipy zdarma
Online sázení


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com




Sportbreak.cz - Dexter





Výměna odkazů:

Studio Ipanema - grafické a reklamní studio
Hledáte kam na výlet? Jsme komunita lidí, kteří si sdílí zajímavé a dobré tipy na výlety, přidejte se.
Časopis pro muže sázkaře, sázka na jistotu.

nasetipy.com - tipovanie, tipovaci web, tipuj, stávkovanie, bet, dobrý tip

Vtipy